Uusi kotitalouden tuntiopettaja, iittiläinen Hannele Veteli, toivoo kevään ruokakursseilta mukavaa yhdessä tekemistä, iloista mieltä ja matalan kynnyksen osallistumista.
Näin Hannele kertoo itsestään: Olen kotoisin Pohjois-Savosta Karttulasta. Äitini oli kova leipomaan ja tekemään ruokaa, ja itsekin tykkäsin erityisesti leipomisesta jo lapsena. Menin ravintolakouluun ja valmistuin sieltä hotelli- ja ravintolaesimieheksi. Myöhemmin kiinnostuin erityisesti ravitsemuksen yhteydestä terveyteen ja opiskelin Helsingin yliopistossa ravitsemustieteilijäksi. Välillä ehdin olla muutaman vuoden ulkomaillakin töissä ja keittiöhommia tein Englannissa ja Itävallassa. Myös Suomessa olen ollut töissä niin keittiössä kuin ravintolan salin puolellakin.
Olen toiminut Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisissa ruoka-asiantuntijana kohta 12 vuotta ja työnkuvani on ollut hyvin monipuolinen. Se on pitänyt sisällään muun muassa erilaisia hanketöitä, luentoja ja ruokakursseja ja kohderyhmät ovat olleet vauvasta vaariin ja maahanmuuttajiin. Paitsi tavallisia kuluttajia, on pitämilläni kursseilla ja työpajoilla ollut mukana myös niin yrittäjiä, ruoka-alan opiskelijoita kuin ammattikeittiöosaajiakin. Työni suola onkin ollut päästä kohtaamaan erilaisia ihmisiä mukavan tekemisen parissa.
Kevään ruokakurssitarjonta on monipuolista ja ajankohtaista
Ajattelen, että ruokakursseilla tulisi olla rento ja iloinen ote. Itse pidän yksinkertaisesta ruuanlaitosta ja pyrin aina suosimaan kotimaisia raaka-aineita. Kotimainen ruoka ja ruuantuotanto ovat lähellä sydäntäni. Myös ekologisuus ja terveellisyys ovat itselle tärkeitä herkuttelua unohtamatta! Olen myös intohimoinen marjastaja ja pakkaset ovatkin joka syksy ihan täynnä marjoja. Tämäkin hulluus juontaa juurensa lapsuudenkotiin.
Kevään ruokakursseiksi halusin valita monipuolisia ja houkuttelevia, ajankohtaisia aiheita. Esimerkiksi höyryävät keitot sopivat hyvin talviruuaksi ja pääsiäisen aikaan on mukava kokeilla ehkä jotain uutta pääsiäispöytään. Leivonta on aina ajankohtainen aihe ja kuluttajia tuntuu kiinnostavan myös, miten palkokasvien käyttöä voi lisätä ruokavaliossaan. Toivon, että jokaiselle ruokakursseista kiinnostuneille löytyisi joku sopiva kurssi.
Kursseille voi osallistua matalalla kynnyksellä
Kevään ruokakursseilta toivon iloista mieltä ja matalan kynnyksen osallistumista. Toivon, että kursseilla on mukavaa yhdessä tekemistä ja syömistä ja he saavat myös hyviä ideoita omaan kotikeittiöön. Mitään erityisempiä ruuanlaittotaitoja ei tarvita, joten toivon, että myös vähemmän ruuanlaittoa harrastaneet uskaltautuvat mukaan. Otan myös todella mielelläni vastaan uusia ruokakurssiaiheita. Lämpimästi tervetuloa!